ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΚ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Πώς να αποφύγετε την αντικατάσταση μπεκ ψεκασμού καυσίμου; Η λύση είναι Carbon καθαρισμού.

1 - Γιατί «βρωμίζουν» τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου;

Image18

Το μπεκ ψεκασμού καυσίμου είναι ένα εξάρτημα του κινητήρα που βρίσκεται είτε στο άνοιγμα του κυλίνδρου ή στην πολλαπλή εισαγωγής. Είναι ένα μικρό ακροφύσιο στο οποίο υγρό καύσιμο εγχέεται υπό υψηλή πίεση. Λειτουργεί σαν ένα ακροφύσιο ψεκασμού από ένα πλυντήριο πίεσης.

Τα σημερινά συστήματα ψεκασμού καυσίμου είναι πιο ισχυρά.

Το μπεκ ψεκασμού είναι ένα ακριβό εξάρτημα που έχει δυσλειτουργία σπάνια. Ωστόσο, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ρύποι και να εμποδίσουν την καλή λειτουργία του.

Όταν ο εγχυτήρας καυσίμου φράζει, σχηματίζει επικαθήσεις άνθρακα που μειώνουν τη ροή του καυσίμου και διαταράσσει το σχήμα ψεκασμού της έγχυσης καυσίμου. Το σχήμα και η πυκνότητα του ψεκασμού επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα. Κακή κατάσταση ή  πυκνότητα μπορεί να προκαλέσει τον κινητήρα στο ρελαντί, καθώς και  στην επιτάχυνση να κάνει διακοπές οδηγώντας έτσι σε μια έλλειψη ισχύος. Επικαθήσεις άνθρακα και συσσωρευμένη ρητίνη είναι οι κύριες πηγές του κορεσμού των μπεκ ψεκασμού καυσίμου, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες καίει περισσότερα καύσιμα μέσα από τα ακροφύσια μπεκ. Αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν ο κινητήρας τροφοδοτείται με αέρα χαμηλής ποιότητας

3 - Πώς να καθαρίσετε τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε ή να αλλάξετε τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου σας, τα οποία υπάγονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Image21

  • Η πιο ακριβή επιλογή είναι η ολοκληρωτική αντικατάσταση του τμήματος.

Image22

  • Η μέτρια ακριβή επιλογή απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο. Πρόκειται για την αφαίρεση και τον καθαρισμό του μπεκ.

Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή , χωρίς την ανάγκη για την αποσυναρμολόγηση με λιγότερο χρόνο συντήρησης του, και η οποία είναι μια λύση που επιμηκύνει το χρόνο αντικατάστασης του μπεκ, είναι η εφαρμογή υδρογόνου με το CARBON CLEANING.

Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί προληπτικά, συνιστάται κάθε 15.000 χλμ, και μπορεί επίσης να επιλύσει και αλλά υφιστάμενα προβλήματα στον κινητήρα.

— Author