ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ.

1 - Γιατί « ΒΡΩΜΙΖΕΙ» η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ;

Image27

Η τουρμπίνα είναι ένα από τα πιο κύρια εξαρτήματα του κινητήρα. Ο υπερσυμπιεστής είναι μια συσκευή αναγκαστικής επαγωγής στροβιλοκίνητης που αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ισχύ του κινητήρα, αναγκάζοντας επιπλέον αέρα μέσα στο θάλαμο καύσης. Η βελτίωση αυτή προκύπτει επειδή η τουρμπίνα μπορεί να αναγκάσει περισσότερο αέρα, και αναλογικά περισσότερα καύσιμα, στο θάλαμο καύσης από μόνη της με την ατμοσφαιρική πίεση. Η δύναμη που απαιτείται για να περιστραφεί ο φυγοκεντρικός συμπιεστής προέρχεται από την κινητική ενέργεια των καυσαερίων του κινητήρα, χωρίς να καταναλώνουν καμία δύναμη από τον άξονα κίνησης.

Κακό ομοιογενές μίγμα οδηγεί στην παραγωγή αιθάλης, που μπορεί να φράξει το σύστημα εξάτμισης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αρνητική πίεση στην τουρμπίνα, η οποία αναστέλλει την εξάτμιση και μειώνει την ισχύ του κινητήρα. Εκτός από ένα λιγότερο ισχυρό κινητήρα, τα κύρια συμπτώματα από αυτήν την κατάσταση είναι η προβληματική εκκίνηση του κινητήρα, ένα θορυβώδες turbo, λευκό καπνό εξάτμισης, και η υπερβολική κατανάλωση λαδιού

2 - Πώς να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής της τουρμπινας;

Image28

Η τουρμπίνα λιπαίνεται με λάδι από τον κινητήρα. Ως εκ τούτου, όπως συμβαίνει με άλλα μηχανικά εξαρτήματα, είναι προς το συμφέρον του ιδιοκτήτη να συμμορφώνεται με τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με τα διαστήματα αλλαγής λαδιού, καθώς και την ποιότητα του πετρελαίου που χρησιμοποιεί. Ομαλή οδήγηση μετά από μια ψυχρή εκκίνηση συνιστάται. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί: όταν ο κινητήρας απενεργοποιείται, και το λάδι πλέον δεν ρέει, ο υπερσυμπιεστής θα συνεχίσει να γυρνάει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Για να αποτρέψετε το turbo από στεγνή λειτουργία, συνιστάται να αφήνετε τον κινητήρα να λειτουργήσει για λίγο ακόμα όταν φτάνεται στον τελικό προορισμό σας.

3 - Πώς να καθαρίσετε την τουρμπίνα ;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να καθαρίσετε την τουρμπίνα σας, οι οποίοι υπάγονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Image29

  • Η πιο ακριβή επιλογή είναι η ολοκληρωτική αντικατάσταση της.

Η τιμή της ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο του κινητήρα, αλλά το μέσο κόστος είναι αρκετά υψηλό.

 

Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή , χωρίς την ανάγκη για την αποσυναρμολόγηση και με το γρηγορότερο χρόνο και ως η καλύτερη εναλλακτική λύση για να αποφύγετε την αντικατάσταση της τουρμπίνας, είναι η εφαρμογή υδρογόνου με το CARBON CLEANING.

Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί προληπτικά, συνιστάται κάθε 15.000 χλμ, και μπορεί επίσης να επιλύσει και αλλά υφιστάμενα προβλήματα στον κινητήρα.

— Author