ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ EGR

EGR Καθαρισμός βαλβίδας

Πώς να αποφευχθεί η ανάγκη αντικατάστασης βαλβίδας EGR σας; Ο καθαρισμός από τον Άνθρακα είναι η λύση.

Γιατί «βρωμίζει» η βαλβίδα EGR ;

Image4

Η βαλβίδα EGR έχει σχεδιαστεί για να κρυώνει τα καυσαέρια από την καύση των καυσαερίων για δεύτερη φορά μέσα στο σύστημα εισαγωγής.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Αυτή η επανακυκλοφορία των καυσαερίων οδηγεί σε μια σταδιακή συσσώρευση σωματιδίων άνθρακα μέσα στην είσοδο. Οι επικαθήσεις αυτές αναπτύσσονται τελικά σε ένα μαύρο στρώμα αιθάλης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα τον κινητήρα, ακόμα και βλάβη του.

Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της βαλβίδας EGR μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό κορεσμού το εσωτερικό του κινητήρα. Μορφές αιθάλης των καυσαερίων, ακόμη και εντός της ίδιας της βαλβίδας, προκαλούν διάφορα προβλήματα. ΤαΜπεκ ψεκασμού καυσίμου, τα οποία είναι ευαίσθητα και ακριβά εξαρτήματα του κινητήρα, μπορούν να μερικώς να βουλώσουν. Όσο για την βαλβίδα EGR, η αιθάλη και άλλοι ρύποι μπορούν να της δημιουργήσουν πρόβλημα στο σωστό άνοιγμα και κλείσιμο. Αν κολλήσει στην κλειστή θέση, θα χάσει όλη της την λειτουργία. Το όχημα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ωστόσο θα εκπέμψει τα οξείδια του αζώτου σε επίπεδα πέρα από τα κανονικά όρια . Από την άλλη πλευρά, εάν η βαλβίδα EGR κολλήσει σε μια ανοιχτή θέση, ο κινητήρας θα κορεσθεί με ακόμη ταχύτερο ρυθμό. Στην πάροδο του χρόνου, το όχημα θα χάσει την ισχύ, την επιτάχυνση του και μπορεί να μπει ο κινητήρας και σε ασφαλή λειτουργία (safe mode).

Πώς καθαρίζουμε την Βαλβίδα EGR;  

Image5

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε ή να αλλάξετε βαλβίδα EGR σας, οι οποίοι υπάγονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Η πιο ακριβή επιλογή είναι η ολοκληρωτική αντικατάσταση της. Η τιμή της ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο του κινητήρα.

 

 

Image6

 

Η δεύτερη λιγότερο δαπανηρή επιλογή απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο, καθώς και κάποιες μηχανικές δεξιότητες. Πρόκειται για την πλήρη αφαίρεση της βαλβίδας, στο συνεργείο έτσι ώστε να καθαριστεί με ένα κατάλληλο διάλυμα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για αρχάριους μηχανικούς και πολλές φορές η βαλβίδα EGR δεν είναι πάντα εύκολα προσβάσιμη. Επιπλέον, η πράξη, αν δεν εκτελεστεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει μια ηλεκτρονική δυσλειτουργία της βαλβίδας.

 

Image6Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή, χωρίς την ανάγκη για αποσυναρμολόγηση και με λιγότερο χρόνο υπηρεσίας, και μια λύση για να αποφύγουμε την αντικατάσταση της, είναι η εφαρμογή του υδρογόνου μέσω της CARBON CLEANING.  Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί προληπτικά, συνιστάται κάθε 15 χιλιάδες χλμ, και μπορεί επίσης να επιλύσει και αλλά υφιστάμενα προβλήματα στον κινητήρα.

 

 

Με την λύση Carbon Cleaning, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κινητήρα του αυτοκινήτου σας, χωρίς την ανάγκη να αντικαταστήσετε ακριβά εξαρτήματα του, εξοικονομώντας χρήματα!

Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή, χωρίς την ανάγκη για την αποσυναρμολόγηση των εξαρτημάτων με λιγότερο χρόνο συντήρησης, μια λύση γρήγορη και οικονομική!

— Author