ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗ

Καθαρισμός Καταλυτικού μετατροπέα

Πώς να αποφύγετε την αντικατάσταση του καταλύτη

1 - Γιατί «βρωμίζει» ο καταλύτης; 
 

Image9

Ο καταλύτης είναι από τα βασικά εξαρτήματα του συστήματος ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων του οχήματος. 

Αντιμετωπίζει πολλές από τις επιβλαβείς ρύπους που παράγονται από τον κινητήρα, τα οποία μετατρέπει σε υγρά και αβλαβή αέρια. Εάν ο καταλυτικός μετατροπέας δυσλειτουργεί, πρέπει να αντικατασταθεί γρήγορα.

Ο καταλυτικός μετατροπέας είναι ένα εξελιγμένο εξάρτημα του κινητήρα που χρησιμοποιεί διάφορες αρχές της οργανικής χημείας. Ο πυρήνας είναι συνήθως ένα κεραμικό μονόλιθο με μια κυψελοειδή δομή. Μια ταινία από πολύτιμα μέταλλα που είναι πάνω από τον μονόλιθο, χρησιμεύει για να παρεμποδίσει τα καυσαέρια και να αποσυντίθενται. Αυτή η αντίδραση, που εμφανίζεται σε υψηλές θερμοκρασίες, προκαλεί την εξάτμιση να είναι πολύ λιγότερο επιβλαβεί για το περιβάλλον. Το κεραμικό μονόλιθο περικλείεται μέσα σε ένα σφραγισμένο περίβλημα και προστατεύεται περαιτέρω από μονωτικό για επικάλυψη .

Image10

Ένας κακοσυντηρημένος ή ελαττωματικός καταλύτης οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση καυσίμων, καθώς και απώλεια ισχύος του κινητήρα και πρόβλημα στην συνολική απόδοση.

Κατά την θεωρία, ένας καταλυτικός μετατροπέας έχει σχεδιαστεί για να έχει διάρκεια ζωής όσο και του οχήματος, ή έτσι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές. Ωστόσο οι καταλυτικοί μετατροπείς έχουν κατά μέσο όρο διάρκεια ζωής περίπου 120.000 χιλιόμετρα.

Ο καταλυτικός μετατροπέας είναι αποτελεσματικό μόνο σε θερμοκρασίες πάνω από 750 ° F (κελσιου να γράψω ). Δηλαδή, παίρνει λίγα λεπτά (περίπου 10 χιλιόμετρα), πριν ο καταλυτικός μετατροπέας αρχίζει πραγματικά να κάνει την δουλειά του. Ως εκ τούτου, είναι μέσα σε αυτά τα πρώτα λίγα χιλιόμετρα λειτουργίας του κινητήρα όλες ότι οι τοξικές εκπομπές αερίων μένουν στον καταλύτη.

Στις κοντινές εκδρομές, δεδομένου ότι η μηχανή δεν έχει αρκετό χρόνο για να ζεσταθεί, ο καταλυτικός μετατροπέας «βρωμίζει».  Και πολλές φορές το σύνολο των διαδρομών που διανύει ένα όχημα ν είναι σύντομες. 
 Στην πραγματικότητα, η κίνηση μέσα στην πόλη αντιπροσωπεύει το ήμισυ του συνόλου των χιλιομέτρων που διανύονται από τους αυτοκινητιστές.  
 Αυτές λοιπόν οι συνθήκες οδήγησης είναι που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση και τη συνολική μειωμένη απόδοση των καταλυτικών μετατροπέων.

2 - Πώς να καθαρίσετε καταλυτικό μετατροπέα σας;

Image11

  • Η πιο ακριβή επιλογή είναι η ολοκληρωτική αντικατάσταση του.

Αυτό είναι αυτό που οι περισσότεροι μηχανικοί θα προτείνουν. Η τιμή του συστατικού ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο του κινητήρα,

  • Κάποιοι άλλοι θα σας προτείνουν την πλήρη αφαίρεση του καταλυτικού μετατροπέα και την αντικατάσταση του με σκέτο σωλήνα.  Αυτό είναι μια παράνομη πράξη με πολλές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία μας.

Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή , χωρίς την ανάγκη για την αποσυναρμολόγηση με λιγότερο χρόνο συντήρησης του, και η οποία είναι μια λύση που επιμηκύνει το χρόνο αντικατάστασης του καταλύτη, είναι η εφαρμογή υδρογόνου με το CARBON CLEANING.

Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί προληπτικά, συνιστάται κάθε 15.000 χλμ, και μπορεί επίσης να επιλύσει και αλλά υφιστάμενα προβλήματα στον κινητήρα.

— Author